Com podeu comprovar darrerament escric poc per aquí. Família, feina, projectes diversos… sempre vaig de cul, això no és cap novetat. Però és que ara a banda d’escriure aquí també ho faig per al bloc de Mater Training, el meu “tercer fill” virtual, cosa que en part em fa tenir la sensació de posar-li les banyes al meu propi bloc personal. Però ara Mater Training és un projecte relativament nou i necessita empenta per situar-se i que la gent el vagi coneixent, i per això el tinc una mica més mimadet.
Fins ara havia traduït al català algun article que havia escrit per al bloc de Mater Training, però com darrerament n’han estat uns quants prefereixo compartir-los tots, i per això us penjo directament els enllaços a cadascun d’ells. Ja veieu que no m’he estat quieta… espero que us agradin! Els dibuixos, obra de La Cuchu, són una monada.
· Aquest és un dels més llegits, i parla sobre els tactes al final de l’embaràs i la maniobra de Hamilton. En algun moment també havíem parlat per aquí sobre els tactes.
http://www.matertraining.com/maniobra-de-hamilton-y-tactos-al-final-del-embarazo/
· En aquest parlo sobre l’analgèsia epidural, els seus avantatges i inconvenients i mites al seu voltant:
http://www.matertraining.com/la-epidural-es-mala/
· Aquest és el mes recent, de començaments d’aquesta setmana. En el meu dia a dia veig moltes dones embarassades, i el paper que adopta la parella (o que se li otorga) és molt variable: des d’un simple espectador a la involucració màxima. Quin paper té la parella en l’embaràs, part i postpart?
http://www.matertraining.com/la-pareja-papel-activo-o-mero-espectador/
· En aquest, de fa un meset, faig quatre pinzellades sobre les diferents postures durant el treball de part i l’expulsiu, amb i sense analgèsia epidural, i la llibertat de moviment:
http://www.matertraining.com/posturas-y-libertad-de-movimiento-en-el-parto/
· Aquesta primavera vam regalar un dels nostres cursos a una parella de dues noies, una de les quals és la germana d’un amic meu. Li vaig preguntar a ell si es plantejaven donar el pit les dues, i va al·lucinar amb el fet que això fos possible, així que vaig decidir escriure sobre el tema de la lactància induïda:
http://www.matertraining.com/lactancia-inducida/
· Seguint amb el tema de la lactància, aquí parlo sobre el dolor durant l’alletament, un símptoma que ens diu que alguna cosa no va bé i que no sempre se soluciona a la primera:
http://www.matertraining.com/cuando-la-lactancia-es-dolorosa/
· Aquí parlo sobre els pròdroms de part, aquella fase latent en què les contraccions encara es poden aturar, i que generen dubtes a l’hora d’anar o no anar a l’hospital:
http://www.matertraining.com/los-prodromos-de-parto/
· I aquí parlo sobre els símptomes més habituals de l’embaràs i alguns trucs per portar-los millor:
http://www.matertraining.com/sintomas-habituales-durante-el-embarazo/
· I per acabar us deixo l’article més llegit de Mater Training, escrit per la meva companya, la Sandra Gómez, sobre els fórceps. S’ha compartit arreu del món i ha tingut un abast de milers de persones, així que aquí el teniu:
http://www.matertraining.com/no-quiero-un-forceps/
· I amb aquesta calor us deixo també una recepta fresqueta de smoothie de plàtan, obra de la Mercè, amiga meva des de la infància, padrina de la meva filla i autora del bloc “Farina i Xocolata”. Els plàtans són rics en potassi, i tot i portar força sucre van molt bé per les embarassades que pateixen rampes:
http://www.matertraining.com/smoothie-de-platano/
També ens podeu seguir a Facebook per tal d’estar al dia de les nostres publicacions i novetats.
Prometo escriure per aquí en breu!